Barcelona

Els Mossos detenen 76 persones per tràfic de drogues en una setmana de batudes al Raval

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una operació durant tot aquest mes d'octubre per desmantellar les xarxes de distribució de droga a petita escala al districte de Ciutat Vella. Ja s'han detingut una vuitantena de persones. L'última batuda ha estat aquesta nit mateix. Els veïns, però, demanen més contundència, ja que asseguren que amb les batudes no n'hi ha prou.

Actualitzat
La venda i el consum de droga al carrer a Ciutat Vella a Barcelona són al punt de mira dels Mossos d'Esquadra. L'1 d'octubre van posar en marxa el "Dispositiu Xarxa", que es tradueix en batudes policials com la d'aquest dimarts a la nit, en dues places del Raval. Tot i que en aquesta ocasió no s'han fet detencions, des que va començar l'operació la policia ha arrestat 76 persones, 30 detinguts per tràfic d'estupefaents i 46 més per altres delictes com ara furts o robatoris.

L'acció dissuasòria dels Mossos, que s'estén per tot el districte per intentar evitar que els petits traficants es traslladin d'una plaça a una altra, no acaba d'asserenar els veïns i comerciants de la zona, que asseguren que la tranquil·litat i la seguretat només dura mentre els agents fan els escorcolls. Segons ells, caldria actuar amb més contundència.

600 dosis de "basuco"

En el marc d'aquesta operació, els Mossos d'Esquadra donen per desarticulat un grup que traficava amb cocaïna en pasta. Els agents en van localitzar el pis fent seguiments als toxicòmans que hi acudien. Quan van identificar els traficants i alguns mitjancers, els van detenir dissabte.

Al pis, s'hi van trobar 600 dosis de cocaïna en pasta i elements de laboratoris com balances i bosses per distribuir. Dels onze detinguts, el jutge ha ordenat presó per a dos, que són els únics que constava que vivien al pis, els altres nou han quedat en llibertat amb càrrecs. La coca en pasta o "basuco" és una droga barata, surt a cinc euros la dosi, però té efectes demolidors i és altament addictiva.

Aquest dimarts, es van detenir dues persones més que venien "shaboo", una droga sintètica provinent de les Filipines. Tenien 20.000 euros en efectiu a casa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut