Barcelona

Els Mossos detenen 4 dels 22 identificats pels aldarulls que van bloquejar el Parlament

Els Mossos d'Esquadra han començat a detenir aquest dilluns al matí els identificats pels aldarulls que van bloquejar el Parlament el 15 de juny. Són un total de 22 persones a les quals se'ls atribueix un delicte contra alts organismes de la nació, castigat amb penes de 3 a 5 anys de presó. Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que, després de ser detinguts, es du els identificats a la comissaria, i allà se'ls pren declaració i se'ls lliura la citació per comparèixer davant l'Audiència Nacional. Un cop fets aquests tràmits, els detinguts queden en llibertat, segons han explicat les mateixes fonts en un comunicat. A les vuit del vespre, el nombre de detinguts era de quatre persones.

Actualitzat
Segons ha informat la policia autonòmica, les detencions es produeixen per ordre del jutge Eloy Velasco de l'Audiència Nacional, que investiga els actes d'assetjament al Parlament del 15 de juny passat per si poden constituir un delicte contra alts organismes de la nació. En concret, el magistrat els imputa "actes de força, intimidació o amenaça contra membres de la Cambra legislativa autonòmica", per tal d'"impedir l'assistènica a les seves sessions i entorpir-ne la tasca".

El delicte que s'imputa a aquests manifestants del moviment del 15-M identificats està castigat amb penes que van dels 3 als 5 anys de presó.

El moviment 15-M ha confirmat que al llarg d'aquest dilluns s'han detingut quatre persones. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra no han ofert dades del nombre de detinguts. Un dels primers detinguts ha estat un càmera d'una televisió local que es considera vinculada a moviments socials. L'arrest s'ha produït a Gràcia cap a les vuit del matí. Agents de paisà han detingut l'home quan es dirigia a la feina. Durant el matí s'han detingut dues persones més i, a la tarda, els Mossos han arrestat una quarta persona, mentre caminava pel barri de Sant Andreu.

El procediment que se segueix és identificar els detinguts, després se'ls pren declaració, se'ls lliura la citació perquè compareguin davant l'Audiència Nacional i, posteriorment queden en llibertat, segons precisa la policia en un comunicat.

Un total de 22 identificats

En total, els Mossos d'Esquadra, que van investigar els fets d'assetjament al Parlament de forma coordinada amb la Fiscalia de Catalunya, van identificar aquestes 22 persones presumptament implicades en els insults i les sacsejades a diputats que pretenien accedir a la cambra catalana per al debat dels pressupostos autonòmics, amb el qual s'obria la porta a les retallades.

El setge dels indignats al Parlament va provocar tensió i agressions a diputats i va acabar amb 36 ferits i 4 detinguts.

Les imatges de Mas arribant en helicòpter a l'hemicicle, els ferits i el context de forta crisi que va motivar la protesta va merèixer l'atenció de força mitjans internacionals.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut