Terrassa

Els Minyons de Terrassa carreguen per primer cop a la història el 3 de 9 amb folre i agulla

Un castell inèdit tanca la temporada. Els Minyons de Terrassa han carregat per primera vegada a la història un 3 de 9 amb folre i agulla. Es tracta d'un castell inèdit, mai aixecat fins ara. Ho han fet durant la diada castellera al Raval de Montserrat de la cocapital del Vallès Occidental, on també hi han actuat els Castellers de Barcelona i els de Sants.

Actualitzat
Gran actuació dels Minyons, que en la seva primera temptativa del 3 de 9 amb folre i agulla gairebé aconsegueixen descarregar-lo. El pilar, però, no ha aguantat la pressió i els nervis del moment històric i ha caigut. Aquest és un castell inèdit i només s'havia intentat sense èxit dos cops abans de la jornada d'avui. Precisament ho va provar la Colla Vella dels Xiquets de Valls en les últimes edicions de les diades de Sant Fèlix i Santa Úrsula. La colla de Terrassa, a més, ha descarregat el 4 de 9 amb folre i ha carregat el pilar de 8.

Els Castellers de Sants s'han sumat a la festa amb un 2 de 7 aixecat per sota. Es tracta d'un altre castell inèdit però de molta menys dificultat que el dels Minyons. Els Castellers de Barcelona han pujat un 4 de 8 amb l'agulla. Les dues colles han escenificat una nova rivalitat en el món casteller a la capital catalana. Els de Barcelona també s'han atrevit amb el 4 de 9 però no l'han pogut carregar.

La jornada tanca pràcticament la temporada castellera, un any en què no hi ha hagut gaires canvis. Els Castellers de Vilafranca mantenen el seu domini absolut. Els verds són líders indiscutits, però els Minyons pugen amb molta força. Els de Sants, que ja són colla de 9, es confirmen com la revelació del món casteller.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut