Estats Units

Els Globus d'Or premien l'experiment de "Boyhood" amb tres guardons

En televisió, les sèries guanyadores de la nit han estat "The Affair", "Fargo" i "Transparent", amb dos globus cadascuna

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada s'ha celebrat la 72a gala dels Globus d'Or, que premien les millors pel·lícules en cinema i les millors sèries televisives, i marquen tendencia per als Òscars, que se celebren el pròxim 22 de febrer. La pel·lícula guanyadora de la nit, amb tres globus d'or, ha estat el drama familiar "Boyhood", del director Richard Linklater, que s'ha anat filmant al llarg de dotze anys per explicar la vida d'un nen i la seva família, les relacions entre pares i fills i el pas del temps. Els tres globus d'or per a aquest film que ha atorgat l'Associació de Periodistes Estrangers de Hollywood han estat com a millor pel·lícula dramàtica, millor direcció i millor actriu de repartiment, per a Patricia Arquette.

"Birdman", la gran favorita de la nit, s'ha hagut de conformar amb dos guardons: al millor guió, del mexicà Alejandro González Iñárritu, i també a la feina interpretativa d'un renascut Michael Keaton.

També s'ha endut dos premis la pel·lícula sobre la vida del físic britànic Stephen Hawking. L'actor Eddie Redmayne ha interpretat aquest prestigiós científic, afectat per una esclerosi lateral amiotròfica que cada cop el limita més. També la banda sonora original del film ha estat premiada.
 
Dues mencions per a dues dones: millor actriu dramàtica, Julianne Moore, per "Still Alice". I també guardó per a Amy Adams, que s'ha ficat a la pell de la pintora Margaret Keane al film "Big eyes".

George Clooney, per la seva banda, ha arribat a la catifa vermella de l'Hotel Beverly Hilton amb el premi guanyat, una distinció que reconeix la seva trajectòria i el seu compromís social.

Pel que fa a la televisió, hi hagut una cara i una creu. La cara, "The Affair". La història d'una relació entre un escriptor i una cambrera s'ha fet mereixedora del premi a millor sèrie dramàtica i d'un guardó per a la protagonista, Ruth Wilson. També s'ha premiat el paper de polític sense escrúpols de Kevin Spacey a "House of Cards".

Dues sèries més també han guanyat dos globus d'or cadascuna: "Fargo", basada en la pel·lícula del mateix títol dels germans Cohen, i el seu protagonista, Billy Bob Thorton. I també la transgressora "Transparent", una sèrie sobre la transsexualitat, en què destaca el personatge que fa el veterà Jeffrey Tambor, nominat per primer cop als 70 anys després de dècades de trajectòria.

La creu ha estat per "True Detective": quatre nominacions, però cap premi.

La gala ha tingut moltes referències als atacs jihadistes a París i una especial defensa de la llibertat d'expressió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut