Els Encantats de Begues el dia del seu bateig
Els Encantats de Begues el dia del seu bateig
Begues

Els Encantats de Begues aixequen el tres de sis

Era la primera vegada que els Encantats de Begues trepitjaven la plaça del seu poble. En la festa de bateig han estat acompanyats pels seus padrins, els Castellers de Castelldefels i els de Barcelona. Hi ha hagut nervis i no han aixecat el tres de sis, ni a la primera, ni a la segona. Però la tercera ha estat la bona.

RedaccióActualitzat
En el primer trimestre del 2013 s'han creat sis noves colles castelleres, i s'ha accelerat la tendència dels últims anys d'aparició de noves colles. Aquest dissabte s'ha celebrat la jornada de bateig dels anomenats "Encantats de Begues".

És la primera vegada que els Encantats de Begues trepitjaven la plaça del seu poble. En la festa de bateig han estat acompanyats dels seus padrins, els Castellers de Castelldefels i els de Barcelona. Havien d'aconseguir aixecar un castell de sis, una fita que en un primer moment semblava difícil.

Encara eren una colla en formació i per això anaven vestits de blanc. Com ells, hi havia altres grups que també esperaven el seu bateig. Si carregaven el castell de sis, passaven a ser considerats colla castellera, amb tots els drets per lluir la seva samarreta.

Hi ha hagut nervis, i els Encantats no han aixecat el tres de sis, ni en el primer ni en el segon intent. Però no han desistit i ho han volgut tornar a provar en la tercera ronda.

En els últims anys, hi ha hagut un gran augment de colles castelleres. L'any passat, cinc, i només durant els tres mesos i mig d'aquest any, ja n'hi ha sis més.

La tercera és la bona i encara que ha costat,  finalment han pogut estrenar la camisa oficial.
Anar al contingut