Tarragona

Els Castellers de Vilafranca revaliden el títol del concurs de Tarragona amb una actuació històrica

Festa absoluta a Tarragona. La plaça de braus de la ciutat s'ha omplert a vessar per la 22a edició del Concurs de Castells. Un cop més, i ja en són quatre de seguits, la primera posició se l'ha quedat la colla de Vilafranca amb una actuació històrica. Els verds han treballat a un gran nivell i han tancat una actuació que ja es considera la segona millor de tota la història. Ho han fet davant de més de 12.000 persones, i això que molta gent s'ha hagut de quedar a les portes del remodelat recinte de la plaça de braus de Tarragona.

Actualitzat

La plaça ha acollit la gran cita biennal del calendari casteller, el Concurs de Tarragona. La festa i la rivalitat estaven assegurades i al final s'ha gaudit d'una gran jornada. En aquesta 22a edició hi han participat un total de 18 colles, entre les quals, els dominadors absoluts: els Castellers de Vilafranca.

Els verds s'han tornat a guanyar la primera plaça per quarta edició consecutiva. En una actuació de molt nivell, han aconseguit carregar dos castells de molt pes: el 2 de 8 sense folre i el 4 de 9 sense folre. Els favorits han demostrat des del primer castell, un 4 de 9 amb folre i agulla amb una base ben consolidada i assentadada. El cap de colla, David Miret, ha reconegut que anaven a guanyar el concurs i que a partir de la segona ronda marcarien l'estratègia per aconseguir-ho.

En segona posició ha quedat la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els rosats havien confirmat que obririen plaça amb amb el pilar de vuit amb folre i manilles. La Vella no ha renunciat a res i, entre d'altres s'han pogut veure castells com el 5 de 9, el 4 amb l'agulla o el de dos.

I els tercers, la Colla Jove de la mateixa població, que ha començat força malament però al final ha millorat i ha pogut garantir-se un lloc entre els primers amb un 5 de 8. Els Capgrossos de Mataró han estat quarts.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut