Els científics detecten una activitat en augment del volcà islandès.
Els científics detecten una activitat en augment del volcà islandès.
Islàndia

El volcà islandès escup més cendres i a més alçada

El volcà islandès Eyjafjallajökull, que el mes passat va col·lapsar durant dies l'espai aeri europeu, podria tornar a provocar problemes en els pròxims dies. L'activitat sísmica va en augment i el volcà escup més cendra i a més alçada, segons han comprovat els científics que estan estudiant el fenomen a la zona, al peu del volcà. El vent està allunyant la cendra del continent europeu el dirigeix cap a les illes Fèroe i a Irlanda, com ja va succeir durant els moments més crítics de la paràlisi de l'espai aeri.

Actualitzat
Les cendres del problemàtic volcà Eyjafjallajökull estan incrementant la seva intensitat, tot i que el vent les ha allunyat del territori continental. El núvol volcànic, que actualment es troba en procés de dilatació, sí que ha afectat Irlanda, on aquest divendres sis aeroports del país pateixen restriccions, especialment en els vols de connexió amb els Estats Units. Les cancel·lacions arriben un dia després de que Irlanda recuperés una calma relativa.

Algunes previsions indiquen que els efectes del volcà islandès en l'espai aeri podrien continuar fins a les vacances d'estiu.
Anar al contingut