Una de les actuacions de la gala, presentada per l'actriu Petra Martínez. (Foto: EFE)
Una de les actuacions de la gala, presentada per l'actriu Petra Martínez. (Foto: EFE)
Madrid

El teatre català només s'endú quatre dels disset premis Max a què optava

"Veraneantes" i "La avería", amb 5 guardons cadascuna, són les obres més premiades de la XV edició dels Premis Max de teatre. Josep Maria Benet i Jornet s'ha endut el premi a la millor producció en català amb "Dues dones que ballen". També ha pujat a recollir premi Àlex Casanovas, pel seu paper de repartiment en "Un tramvia anomenat desig", i Arnau Vilà, per la composició musical de "Veraneantes". El Festival Temporada Alta de Girona ha recollit el guardó a les noves tendències.

RedaccióActualitzat
Els Premis Max s'han entregat aquest dilluns a Madrid, al Teatre Circo Price. El teatre català comptava amb 17 nominacions, però només ha estat reconegut en 4 categories.

"Veraneantes", de Miguel del Arco, s'ha endut cinc guardons: millor adaptació teatral, millor composició musical,  millor actriu protagonista per Blanca Lennie i millor productor privat d'arts escèniques. "La avería", adaptació de l'obra de Dürrenmat dirigida per Blanca Portillo, s'ha emportat els guardons a la millor direcció, millor escenografia, millor figuració, millor il·luminació i millor actor protagonista (Asier Etxeandia).

Per primera vegada, les persones que entregaven els premis no eren professionals de l'escen,a sinó professors, metges, traductors o esportistes.

Carmen Machi ha estat reconeguda com la millor actriu de repartiment, per "Falstaff". Alfredo Sanzol, amb l'obra original "Días estupendos", ha estat premiat com el millor autor teatral en castellà. En català, el guardó ha estat per a Josep Maria Benet i Jornet; en euskera, Jokin Oregi i Patxo Ellería, i en gallec, Avelino González, Artur Trillo y María Ordóñez.

El millor musical ha estat "Avenue Q" i "La barraca del zurdo" ha obtingut el premi a la millor direcció musical. En dansa, el millor espectacle ha estat "Cuando yo era", d'Eva Yerbabuena, que també ha aconseguit el premi de millor intèrpret femenina de dansa amb "Federico según Lorca". Israel Galván ha estat guardonat com a millor coreògraf i ballarí per "La curva".





Anar al contingut