Barcelona

Un pacte amb Laporta hauria influït en la marxa de Carretero de Reagrupament

El president del Barça, Joan Laporta, hauria influït en la marxa de Joan Carretero i els seus fidels de la direcció de Reagrupament. Segons diverses fonts de l'associació independentista consultades per Catalunya Ràdio, tots dos haurien pactat una fórmula per distribuir-se les candidatures a les quatre demarcacions electorals.

Actualitzat
Segons el pacte, Joan Carretero fixaria el cap de llista per Girona i Tarragona, i el president del Barça, els de Barcelona i Lleida.

Per garantir el compliment de l'acord, Carretero proposava el sistema d'elecció dels candidats a partir d'una única votació de tota l'assemblea de Reagrupament. Un model de confecció de llistes criticat pels quatre dirigents de la formació que han quedat a la Junta Directiva i que plantejaven que cada demarcació triés els seus candidats.

Després de la crisi oberta, aquests quatre membres també han decidit plegar. Ho formalitzaran aquesta setmana i després es convocarà una assemblea extraordinària perquè els militants triïn una nova junta directiva.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Francesc Abad, un dels quatre membres que han quedat a la junta directiva, ha explicat que Carretero té la porta oberta per tornar. "La nova direcció pot ser perfectament la de Joan Carretero perquè realment és el líder de l‘associació. Això no ho dubta ningú. Si el problema és que ell no volia sentir veus discrepants a la junta, si surt una junta que tothom faci el que ell digui,no hi ha d'haver cap problema".

Tot i no estar al capdavant de l'associació, Carretero no es planteja deixar Reagrupament.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut