Brasília

El ritme de desforestació a la selva amazònica arriba a un nivell "mai vist"

El 2007 s'ha convertit en l'any en què més arbres s'han talat a l'Amazònia brasilera. La desforestació ha provocat només en els últims cinc mesos de l'any passat la pèrdua de més de 3.200 quilòmetres quadrats de selva. Per això, el govern del president Lula da Silva ha anunciat mesures dràstiques. A partir del 2008, es retiraran els crèdits públics a les empreses i als terratinents que no respectin els límits de desforestació. A més, el Mministeri de Medi Ambient es reserva el dret d'expropiar els terrenys en els que no es compleixen les mesures suficients per preservar els boscos amazònics.

Actualitzat

L'anomenat "pulmó del món", la selva de l'Amazònia, a Sud-amèrica, perd força a un ritme mai vist. La desforestació de la selva, per a construir-hi cultius i vendre la fusta ja ha acabat amb quasi un 20% dels set milions de quilòmetres que té aquesta reserva biològica, la més rica del món.

En veure que la tala d'arbres ha arribat a un nivell "mai vist", el govern brasiler ha decidit prendre mesures. El president Lula da Silva i la ministra de Medi Ambient, Marina Silva, han fet saber que, a partir del 2008, les empreses i propietaris que no respectin els límits marcats per la llei seran sancionats amb duresa. Les mesures van des de l'augment de la vigilància policial, fins a les expropiacions de terrenys als propietaris que s'hagin saltat les lleis mediambientals.

A més, en 36 de les 603 ciutats que formen part de l'ecosistema amazònic, quedarà prohibida la tala d'arbres per un temps indefinit. Són municipis dels estats de Mato Grosso, Pará, Rondonia i Amazones, on s'han donat els pitjors nivells de desforestació durant l'any passat.

Anar al contingut