Madrid

El rei Joan Carles, intervingut d'un maluc en fracturar-se el cap del fèmur durant un viatge privat a Botswana per caçar elefants

El rei Joan Carles es recupera satisfactòriament d'una intervenció quirúrgica del maluc després de la fractura que es va fer en un viatge privat a Botswana per caçar elefants. Segons ha informat l'equip mèdic, el rei hauria caigut d'un graó. La intervenció ha durat unes dues hores i quart i ha estat complicada perquè han aprofitat per resoldre la fractura i l'artrosi de maluc que arrossegava. El cirurgià que l'ha operat creu que d'aquí a 4 o 5 dies abandonarà l'hospital i s'espera que d'aquí a una setmana o 10 dies, ja estigui fent feines de despatx.

RedaccióActualitzat
El safari del monarca va acabar quan encara no havia començat. Joan Carles I es va desplaçar dijous a Botswana per anar a caçar elefants però la mateixa nit en què va arribar al campament va ensopegar amb un graó, segons fonts mèdiques, i es va veure obligat a tornar a casa en un viatge d'unes 10 hores. No va fer falta cap avió medicalitzat i va volar assegut, amb un aparell privat.

El rei s'havia fracturat en tres fragments el cap del fèmur.  El fet que presentés artrosi en el mateix maluc dret, que li provocava molèsties des de fa temps, ha portat l'equip que l'ha operat a fer una intervenció més complicada i a posar-li una pròtesi per solucionar els dos problemes.

El doctor Ángel Villamor, que ha dut a terme la intervenció, és el mateix metge que ja va operar el rei d'un trencament del tendó d'Aquil·les del peu esquerre, el 4 de setembre del 2011, i també li va implantar una pròtesi al genoll dret, pocs mesos abans, el 3 de juny. Joan Carles I ha passat vuit vegades pel quiròfan, quatre a causa d'accidents.

Villamor ha qualificat el resultat de l'operació de molt satisfactori i assegura que el rei ja mou amb naturalitat i àmpliament la zona afectada. Creu que d'aquí a 1 o 2 mesos ja estarà recuperat del tot però, coneixent-lo com el coneix d'altres intervencions, s'ha aventurat a dir que d'aquí una setmana o 10 dies ja podria començar a fer la feina de despatx.

De cacera

La Casa del Rei no ha informat oficialment dels motius de la presència del rei Joan Carles a Botswana, país africà considerat un dels paradisos per a la caça major, una de les aficions conegudes del monarca.

El rei havia de participar en una cacera d'elefants, una pràctica regulada en aquest país africà previ pagament d'entre 7.000 i 20.000 euros per exemplar, segons la Federació Espanyola de Caça.

Visites familiars, per ara

El príncep Felip, que assumirà l'agenda del rei, ha anat a l'hospital a les vuit del vespre. En entrar no ha fet declaracions als nombrosos periodistes, càmeres i fotògrafs que l'esperaven sota la pluja i s'ha limitat a saludar-los. Aproximadament una hora més tard, quan ha sortit, ha explicat que el rei "es troba bé, molt animat, amb gana i desitjant aixecar-se i tornar a l'activitat". També ha augurat que molt aviat se'l veurà renovat i content perquè, diu, és imparable.

El príncep té previst tornar a visitar aquest diumenge el rei acompanyat de la seva dona i les seves filles.

La infanta Elena també ha parlat després de veure el seu pare i ha dit que "tot ha sortit bé" i que "està en bones mans".

La reina Sofia és a Grècia celebrant la Pasqua ortodoxa amb la seva família i tornarà a Madrid dilluns.

Per a la jornada d'avui no hi ha previstes visites institucionals al monarca espanyol, que es troba estable i és a planta des de les dotze del migdia.

"Annus horribilis"


L'ingrés hospitalari de Joan Carles coincideix en la mateixa setmana en què el seu nét Felip Joan Froilà ha estat operat després de disparar-se accidentalment un tret al peu quan era amb el seu pare, Jaime de Marichalar, en una finca familiar de Sòria.

Dos episodis que se sumen a la imputació del duc de Palma en el "cas Palma Arena" i al debat obert sobre la transparència de la gestió dels recursos i que situen la institució en el moment més baix de la seva història.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut