Barcelona

El quadre "Sant Jeroni penitent", de Caravaggio, torna a l'abadia de Montserrat després de ser restaurat

El Museu de Montserrat ja torna a exposar l'obra "Sant Jeroni penitent" de Caravaggio, una de les joies de la institució i una de les poques obres de l'artista que es conserven a Espanya, després de la seva restauració i itinerància per diverses exposicions, ha informat el museu.

Actualitzat
La pintura va ser restaurada el 2005 al Museu del Prado i després s'ha exposat al MNAC, Sevilla, Bilbao, Madrid i Düsseldorf. Una vegada acabada la gira, el quadre torna a Montserrat, on es podran comprovar les tasques de restauració que han permès recuperar els valors originals de l'obra.

La decisió de restaurar el quadre la va prendre el conseller de la comissària de l'exposició de la Col·lecció Giustiniani de Roma, Danesi Squarzina, el 2001, i el va encomanar al taller del Museu del Prado. La gestió de la restauració va anar a càrrec de la Fundació Focus-Abengoa, que la va demanar per a la seva exposició a Sevilla i Bilbao.

El "Sant Jeroni penitent", identificat com un Caravaggio el 1943 per Joan Ainaud de Lasarte, va ser comprat per l'abadia de Montserrat el 1915.
Anar al contingut