La Jonquera

El prostíbul més gran d'Europa obre a la Jonquera

El macroprostíbul Paradise de la Jonquera ha obert les portes aquest dijous passades les vuit del vespre després d'una llarga batalla judicial entre l'Ajuntament i l'empresa. El seu propietari, José Moreno, ha estat detingut en diverses ocasions per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners. El consistori va denegar la llicència d'obertura l'any 2005, i l'empresa va recórrer la decisió, però el jutjat contenciós administratiu de Girona va desestimar la petició. El cas va arribar fins al TSJC, que finalment el febrer va donar llum verda a la instal·lació del bordell. El prostíbul, un dels més grans d'Europa, ha suposat una inversió de tres milions d'euros.

Actualitzat
El macroprostíbul de la Jonquera ha començat la seva activitat obrint-se pas enmig de la polèmica i amb la resignació de l'Ajuntament. El consistori en va fer aturar les obres, i un informe policial alertava que podria provocar problemes de trànsit i delinqüència. Tot i això, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar validesa als permisos previs que tenia el promotor i a principis d'any es van reprendre els treballs.

Al propietari del local, José Moreno, l'han detingut en diverses ocasions per delictes relacionats amb la prostitució, el tràfic de persones i el blanqueig de diners. Ara està en llibertat amb càrrecs, pendent de judici. Malgrat tot això, Moreno ha assegurat que no vol muntar escàndols, que el local compleix totes les normatives i que no portarà problemes al municipi.

Un dels més grans d'Europa

Unes 120 noies, majors d'edat i amb els papers en regla, segons José Moreno, exerciran la prostitució, però el bordell té capacitat perquè n'hi treballin 30 més. Cadascuna haurà de pagar 70 euros per l'ús de les habitacions i la manutenció.

El Paradise té 80 habitacions, una sala d'espectacles amb capacitat per a gairebé 500 persones, i una altra, d'accés limitat per a socis, per a 100 persones més. Aquesta té aparcament privat i un accés directe des de l'exterior.

A més de les prostitutes, al macroprostíbul hi treballaran una cinquantena de persones. El Paradise ocupa tota una nau industrial a l'entrada de la Jonquera i, segons el propietari, li ha suposat una inversió de tres milions d'euros. Igual com passa en d'altres locals de la zona, bona part de la clientela seran ciutadans de l'altra banda de la frontera.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut