Un tren passa per un dels ponts sobre el riu a la ciutat de Girona
Un tren passa per un dels ponts sobre el riu a la ciutat de Girona
Barcelona

El primer comboi comercial de l'AVE arribarà a Girona el 8 de gener

El director general de Transports de la Generalitat, Ricard Font, ha confirmat a Catalunya Ràdio que Renfe i Adif han comunicat a la Generalitat que el 8 de gener arribarà a Girona el primer comboi comercial de l'AVE, des de Barcelona. Font confia que l'estació de Girona estigui a punt.

RedaccióActualitzat
El director general de Transports de la Generalitat, Ricard Font, ha confirmat a Catalunya Ràdio que Renfe i Adif han comunicat a la Generalitat que el dia 8 de gener és la data prevista perquè arribi a Girona el primer comboi comercial de l'AVE, procedent de Barcelona. Font confia que l'estació de Girona estigui a punt.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va explicar que a partir del gener, en aquesta línia hi haurà dues connexions diàries amb França, vuit trens AVE que uniran Madrid, Girona i Figueres, i vuit trens Avant que comunicaran les quatre capitals de demarcació catalanes.

Els trajectes amb l'AVE entre Barcelona i Girona seran de 40 minuts, mentre que fins a Figueres duraran 55 minuts.

Aquest anunci coincideix amb la decisió de l'alcalde i els caps dels grups municipals de l'Ajuntament de Girona, excepte el PP, de no assistir a la reunió convocada per dimarts que ve a Madrid perquè la ministra ha delegat la seva presència en el secretari d'Infraestructures.

L'alcalde, Carles Puigdemont, considera que es tracta d'una altra mostra de menyspreu als ciutadans de Girona.


Anar al contingut