Barcelona

El president del Parlament, Ernest Benach, diu que la sentència del Constitucional provoca "una crisi d'Estat"

El president del Parlament, Ernest Benach, ha estat contundent en la valoració de la sentència sobre l'Estatut que aquest dilluns va dictar el Tribunal Constitucional: "Aquesta sentència provoca una crisi d'Estat" -ha sentenciat Benach-, qui ha demanat la major unitat possible de les forces polítiques per donar resposta a aquesta sentència a partir d'un full de ruta que es confeccionarà aquest dimecres en una junta de portaveus que ha convocat el Parlament. Benach ha acabat la seva intervenció parafrasejant el president Macià i ha conclòs: "No deixarem que toquin cap fil de la llibertat de Catalunya".

Actualitzat
La sentència del Tribunal Constitucional provoca "una crisi d'estat". Així de contundent s'ha mostrat aquest dimarts el president del Parlament. Ernest Benach ha afegit que aquesta crisi es produeix perquè la sentència dictada pels deu magistrats del TC trenca el pacte establert entre el Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats i també l'Estatut avalat en referèndum pel poble de Catalunya.

El president del Parlament ha demanat també la major unitat possible de les forces polítiques catalanes per donar resposta a les retallades del Constitucional. "Ara és el moment de tornar a sumar, de demostrar que som una nació" –ha assenyalat Benach qui també ha explicat que a partir de la junta de portaveus convocada per aquest dimecres es començarà a fixar el calendari per donar resposta des del Parlament a la sentència.

Benach ha valorat la decisió del deu magistrats del Constitucional com "un cop de porta autonòmic" i parafrasejant el president Macià ha conclòs: "No deixarem que toquin cap fil de la llibertat de Catalunya".

El president del Parlament també ha explicat que la reunió extraordinària de la mesa del Parlament aquest matí també ha aprovat adherir-se a la crida per una manifestació ciutadana que se celebrarà el 10 de juliol, segons ha confirmat en declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio" la Muriel Casals, la presidenta d'Òmnium Cultural.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut