Barcelona

El president de l'Audiència de Barcelona fa un acudit sobre violència de gènere i diu que s'ha tret de context

Un acudit explicat pel president de l'Audiència de Barcelona ha aixecat força polseguera. Ha estat durant la presentació de la memòria corresponent a l'any passat. En un moment de la roda de premsa, el president de l'Audiència, José Luis Barrera, ha volgut justificar amb un acudit sobre violència de gènere el fet que entén la tasca dels periodistes, però que aquests no poden captar imatges dels passadissos de l'Audiència. "Hi ha coses que entenc, però hi ha coses que per molt que les entengui no les puc fer, com aquell que li va dir: 'i, vostè, per què va matar la seva dona?', i diu: 'vostè no n'ha tingut ganes mai?'", ha explicat Barrera.

Actualitzat

L'objectiu de Barrera era explicar com hi ha coses que, malgrat entendre-les, no es poden fer, com ara explicar un acudit d'aquest tipus. És per això que el president de l'Audiència de Barcelona ha dit sentir-se "profundament dolgut i preocupat" pel fet que alguns mitjans només s'hagin referit als seus "comentaris anecdòtics i col·loquials sempre trets de context".

En un comunicat emès pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), s'assegura que Barrera no ha ironitzat "en cap moment sobre la xacra social que suposa la violència domèstica", i que la seva intenció no era trivialitzar un tema de "tanta gravetat".

El president de l'Audiència havia explicat l'acudit com a resposta a les preguntes dels periodistes, que havien criticat el fet que no poguessin gravar els testimonis dels judicis als passadissos del Palau de Justícia de Barcelona. Tot i assegurar que entenia la postura dels mitjans, Barrera ha dit que no podia permetre que gravessin aquest tipus d'imatges, i ho ha exemplificat amb un acudit que -ha dit- volia precisament servir d'exemple d'allò que no es pot dir ni fer.

Anar al contingut