Barcelona

El president Mas no assistirà a la manifestació de l'Onze de Setembre

S'esperava que el portaveu del govern Francesc Homs anunciés la decisió que havia pres el govern de la Generalitat sobre la seva assistència o no a la manifestació de la Diada. Homs ha evitat dir clarament si el president hi aniria o no, tot i que ha deixat entendre que no hi assistiria fins que una periodista li ho ha preguntat directament i el portaveu ha respost amb un concís i taxatiu "no".

RedaccióActualitzat
Després d'assegurar que el govern mantindrà la compareixença per explicar els actes de l'11-S, Homs ha passat a detallar les consideracions que ha fet el president Mas per no anar a la manifestació de la Diada de Catalunya.

Homs ha explicat que "el missatge que pensem que valdria la pena que donés el nostre país seria un missatge clar, nítid, contundent, d'afirmació nacional, de defensa del nostre autogovern i de la nostra política lingüística".

Per tant, ha dit, i "donades les circumstàncies, volem un Onze de Setembre molt concorregut i al més 'lluït' possible".

Homs ha passat a explicar que el president creu que el president del país l'11-S s'ha de dedicar a presidir els actes institucionals.

D'altra banda, ha dit, el president ha posat en valor davant els membres del govern que "en els temps que vénen, haurem de combinar molt bé el paper institucional i el de la societat civil".

Finalment, ha explicat el portaveu, "sobre la necessitat d'una gran manifestació pública aquest Onze de Setembre" recordar que a partir d'aquell dia, el president estarà centrat a intentar negociar el pacte fiscal. I s'ha preguntat si una mobilització massiva del poble català per la defensa de la nació i la pàtria catalana ajuda o no a l'encàrrec que té el govern. I s'ha respost que "creiem que sí. Com més gent hi hagi per part de la societat civil, és evident que de cara a la reunió del 20 de setembre, més força tindrà el president Mas".

Després d'afirmar que s'ha decidit que els membres del govern que vulguin anar a la manifestació de l'Onze de Setembre tenen tota la llibertat de fer-ho. Homs no ha volgut dir si ell anirà o no a la manifestació i ha recordat que "jo no formo part del govern".

No ha estat fins que una periodista ha afirmat no tenir clar si el president Mas aniria o no a la manifestació que Homs ha respost amb un un concís i taxatiu "No".

El que no ha aclarit és si el president Mas rebrà o no els organitzacions de la manifestació perquè li puguin lliurar el manifest.



VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut