Barcelona

Rafael Nadal guanya el Josep Pla de narrativa amb una novel·la inspirada en la vida de l'autor

El periodista Rafael Nadal i Farreres, exdirector d'El Periódico de Catalunya, guanya el premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la "Quan érem feliços", una obra inspirada en la vida de l'autor. La novel·la narra les peripècies d'una família nombrosa de Girona durant els anys de la postguerra. L'autor parla en primera persona dels anys d'infantesa en una obra plena d'emocions, humor i moments de tensió. La novel·la s'ha proclamat guanyadora entre les 31 aspirants provinents de tots els territoris de parla catalana. L'any passat s'endugué el premi Cristian Segura per 'El cau del conill'. Durant la vetllada literària del dia dels Reis també s'ha lliurat el Premi Nadal.

RedaccióActualitzat
Rafael Nadal i Farreras (Girona, 1954) és periodista, escriu i col·labora en diversos mitjans de comunicació catalans, com TV3, RAC1 o 'La Vanguardia'. Anteriorment va ser director d''El Periódico de Catalunya' (de maig del 2006 a febrer del 2010), un període durant el qual el diari va rebre, entre d'altres, el Premi Nacional de Comunicació (2008).

Nadal havia treballat prèviament en alguns dels principals diaris del país, com 'Catalunya Express' o 'Punt Diari', i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació. En la seva faceta d'escriptor Nadal va despuntar el 2011 amb la novel·la 'Els Mandarins' (Columna), una obra sobre el poder en les seves diverses esferes a partir d'escenes viscudes pel propi autor.

El jurat que ha escollit el guanyador del premi Josep Pla, dotat amb 6.000 euros i lliurat per l'editorial Destino, ha estat format per Sebastià Alzamora, Berta Bruna, Rosa Cabré, Antoni Pladevall i Àlex Susanna. Rafael Nadal succeeix Cristian Segura, que es va fer amb el guardó l'any passat amb l'obra 'El cau del conill'.

Les 31 novel·les aspirants al Premi Josep Pla 2012 provenien de gairebé tot l'àmbit catalanoparlant. A diferència dels últims anys, la no-ficció predominava entre els originals presentats, amb una presència significativa dels gèneres memorialístics, biogràfics i autobiogràfics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut