Tarcisio Bertone era el secretari d'Estat del Vaticà amb Benet XVI.
Tarcisio Bertone era el secretari d'Estat del Vaticà amb Benet XVI. (Foto: Reuters)
El Vaticà

El papa s'enfada amb el cardenal Bertone per anar a viure a un palau de 700 metres quadrats

L'exsecretari d'Estat del Vaticà amb Benet XVI viurà en una residència de Roma deu vegades més gran que la del pontífex

RedaccióActualitzat

Indignació al Vaticà. El diari "La Repubblica" informa que el cardenal Tarcisio Bertone, exsecretari d'Estat de la Santa Seu amb Benet XVI, viurà en el Palazzo San Carlo del centre de Roma, una residència més luxosa i deu vegades més gran que la del papa Francesc. El pontífex viu en un edifici veí, la Casa Santa Marta, d'uns 70 metres quadrats, mentre que l'àtic del cardenal té 700 metres quadrats.

Aquesta Setmana Santa, el papa va mostrar el seu malestar per l'actitud del cardenal durant una reunió amb capellans a Sant Pere. El papa va criticar els prelats que viuen de manera "sumptuosa i presumptuosa" en lloc de tenir la pobresa "com una germana".

La nova casa de la mà dreta de Benet XVI té dos apartaments: un de 400 metres quadrats que va ser de Camilo Cibin, excap de la gendarmeria durant el papat de Joan Pau II, i un altre de 200 metres quadrats que havia allotjat Bruno Bertangna, vicepresident del Consell Pontifici per a textos legislatius, mort l'any passat. A més, l'àtic té una terrassa de 100 metres quadrats.

Les crítiques del sant pare a l'ostentació de membres de l'Església han sovintejat els últims mesos. Fa mig any, Francesc va decidir apartar el bisbe de Limburg (Alemanya) per gastar-se 40 milions d'euros en la construcció d'una residència on hi havia, entre altres coses, una banyera de 15.000 euros, un pati de marbre amb una font d'aigua beneïda i més d'un milió d'euros en dormitoris per als visitants.

Anar al contingut