Fraga

El nou partit Convergència Democràtica de la Franja neix amb la voluntat d'implantar-se a tot el territori

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha apadrinat a Fraga la fundació de Convergència Democràtica de la Franja (CDF), que s'organitza a les comarques del Matarranya, la Llitera, el Baix Cinca i la Ribagorça, amb la voluntat d'implantar-se a tota la Franja de Ponent i millorar la situació del català en aquestes comarques entre Catalunya i l'Aragó. Segons Puig, els dos partits inicien un camí de col·laboració política però "lluny d'intervencionismes". Segons ha assenyalat, comparteixen els objectius fundacionals i els acosta l'arrelament al territori, la defensa de la personalitat del seu poble i el model en polítiques econòmiques, socials, d'infraestructura i d'identitat.

Actualitzat
Per aquesta raó, Puig ha anunciat que proposarà als òrgans de direcció de la federació convergent la possibilitat de presentar-se junts a les pròximes eleccions al Parlament Europeu. "M'omple d'orgull pensar que el nostre model de fer política és bo, un model que passa per la defensa sana del patriotisme i el progressisme que es practica i no només es predica", ha assegurat Puig.

En aquest sentit, ha explicat que el fet que hagi nascut un nou partit a la Franja amb la voluntat de treballar amb CDC demostra que "una tercera via és possible", i que serà una alternativa per a qui no troba respostes en el PP i el PSOE.

El secretari general de CDF, Paco Tejero, ha destacat que l'acord signat entre els dos partits permetrà tirar endavant el seu projecte. A més, Tejero ha aprofitat el congrés fundacional per reivindicar la identitat de la Franja i posar de manifest els problemes que tenen amb la llengua catalana, els projectes empresarials, la xarxa sanitària, el transport públic, les comunicacions i la recepció de les emissions de TV3.
Anar al contingut