Sant Joan Despí

El nou Hospital Moisès Broggi s'inaugura oficialment amb una jornada de portes obertes

Han calgut 30 anys, però ja és una realitat. L'hospital comarcal del Baix Llobregat o, el que és el mateix, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, ja funciona. De fet, des de l'1 de febrer va començar a rebre pacients i aquest 27 ha quedat inaugurat oficialment. El centre s'ha vestit de gala amb una jornada de portes obertes i desenes d'activitats per a petits i grans. L'hospital ja dóna cobertura sanitària a una zona densament poblada i alleugerirà de feina els hospitals de Bellvitge i l'Hospitalet. Unes 300.000 persones gaudiran dels seus serveis. Es preveu que cada dia en passaran 10.000 per les instal·lacions.

Actualitzat
L'Hospital Moisès Broggi funciona a mig gas des de l'1 de febrer. Finalment ha quedat inaugurat oficialment amb un seguit d'actes i activitats per a tothom qui vulgui. El centre ha obert les portes al públic i comença a operar a ple rendiment.

Feia 30 anys que el territori reclamava la flamant infraestructura. Aquest és ja l'hospital de referència per a onze municipis. Es preveu que cada dia passin unes 10.000 persones per l'hospital, situat en una zona que ha crescut molt en els últims anys. Els estudis de TV3, diverses oficines, tres hotels i una gran àrea residencial expliquen el gran volum de gent que es mou per aquesta zona.

Per evitar el col·lapse confien que la gent agafi el transport públic. Es desviaran deu línies d'autobusos perquè parin a prop de l'hospital. El tramvia, el metro i el tren són altres opcions, però queden més lluny. Això sí, s'espera que el metro hi tingui una parada de la línia 3 en un parell d'anys. L'hospital té un pàrquing subterrani amb 600 places.

Homenatge a un cirurgià il·lustre

L'hospital pren el nom d'un metge amb llegenda: Moisès Broggi. Aquest cirurgià, nascut el 1908, és una eminència en el seu camp. Va compartir carrera amb altres metges que també han donat el seu nom a un hospital, com els germans Trias i Pujol. Broggi sempre ha estat compromès amb les seves idees i amb el país. Va ser metge de les Brigades Internacionals i té la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

En total, aquest nou hospital ha suposat una inversió de 113 milions d'euros i ha de donar servei a més de 300.000 habitants del Baix Llobregat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut