Barcelona

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, defensa canviar de 15 a 20 els anys per calcular la pensió

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, considera que 20 anys és un període raonable per calcular la pensió. Corbacho ho ha dit en una entrevista aquest dimarts a "El matí de Catalunya Ràdio". El ministre veu inevitable augmentar la referència que s'agafa actualment per calcular la pensió i que és dels últims 15 anys de la vida laboral. En el mateix programa, Corbacho també s'ha referit al debat de les esmenes a la reforma laboral que es fa aquest dimarts i dimecres al Senat. El ministre confia a arribar acords amb el PNB i CiU.

Actualitzat
El ministre de Treball, Celestino Corbacho, veu "inevitable" incrementar la referència dels darrers 15 anys que actualment serveix per calcular la pensió de jubilació. El ministre ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", on ha valorat com a "raonable" que la nova referència siguin 20 anys.

Corbacho justifica l'increment de cinc anys per calcular la pensió en dos arguments. D'una banda, creu que és necessari per a la sostenibilitat del sistema, que des de fa temps la Unió Europea va advertir que estava en perill. D'altra banda, el ministre creu que el canvi que es produeixi hauria de corregir el fet que es penalitzi massa les persones que es queden sense feina en la seva última etapa laboral.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut