Barcelona

El metge centenari Moisès Broggi encapçalarà la llista d'ERC al Senat

El metge centenari Moisès Broggi serà el cap de llista d'ERC al Senat per les eleccions del 20 de novembre, en què els republicans es presentaran en coalició amb la plataforma Catalunya Sí. Ho ha confirmat en una roda de premsa el portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós. El fet de tenir 103 anys no ha estat impediment per a Broggi per expressar així el seu compromís amb la coalició independentista, de la qual formen part Esquerra, Reagrupament i sobiranistes independents.

RedaccióActualitzat
Oriol Amorós ha afirmat que ERC té "la sort i l'orgull" que Moisès Broggi hagi acceptat ser el cap de llista de la candidatura. D'aquesta manera, ja estan decidits els caps de cartell d'Esquerra Republicana pel 20-N, amb Alfred Bosch com a número 1 pel Congrés dels Diputats i Broggi al capdavant de la del Senat.

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha destacat mitjançant un comunicat que Broggi és "un símbol del país" perquè integra "l'excel·lència internacional en la seva professió" i també ha estat un "exemple de compromís cívic i de valors republicans i democràtics en temps difícils".

Segons el comunicat, l'elecció de Broggi respon a la voluntat d'integrar "personalitats rellevants de la societat civil" que siguin independents del partit, condició que compleixen tant Bosch com Broggi. S'haurà de veure quina capacitat tenen de convèncer l'electorat, en unes eleccions en què ERC ja no comptarà amb el paraigua de l'Entesa Català de Progrés, la coalició que feia amb el PSC i ICV-EUiA a la cambra alta.

El veterà cirurgià ja es va integrar a Reagrupament el 2009 i a les municipals del maig va tancar la llista d'Unitat per Barcelona, la coalició d'ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana per a la capital catalana.

Broggi, nascut el maig del 1908, va participar en l'equip mèdic dels brigadistes internacionals i va ser un dels promotors dels quiròfans mòbils durant la Guerra Civil. Durant el franquisme va ser víctima de les depuracionis.

La seva trajectòria mèdica li ha valgut distincions com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de Barcelona i la de la Generalitat.

Anar al contingut