Enrique López va ser designat pel PP després de sis anys de vetos del PSOE.
Enrique López va ser designat pel PP després de sis anys de vetos del PSOE.
Madrid

El magistrat del Constitucional caçat begut i sense casc presenta la dimissió

El president del TC accepta la dimissió d'Enrique López, que reconeix els fets i assegura que n'assumirà les conseqüències

RedaccióActualitzat

El magistrat del Tribunal Constitucional, Enrique López, dimiteix després de reconèixer que anava sense casc i begut. El president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, ha acceptat la dimissió.  

Aquest diumenge, la policia va enxampar el magistrat Enrique López saltant-se un semàfor en vermell. Anava sense casc. Així circulava el magistrat del Tribunal Constitucional Enrique López a dos quarts de vuit del matí pel Paseig de la Castellana de Madrid. 

Agents de la Policia Local li van fer la prova d'alcoholèmia. López quadruplicava la taxa permesa i li van retirar la motocicleta. Segons l'atestat policial, els agents li van haver de repetir fins a set cops la prova al llarg d'una hora fins a obtenir un resultat vàlid. López ha reconegut els fets i ha assegurat que n'assumirà les conseqüències. El magistrat ha explicat que "hi ha circumstàncies personals que podrien justificar els fets, però no vénen al cas".

El magistrat està imputat ara per un delicte contra la seguretat viària que pot comportar penes de presó de 3 a 6 mesos o treballs en benefici de la comunitat.

Enrique López va ser vocal del Consell General del Poder Judicial. Va ser designat com a magistrat al Tribunal Constitucional el 2013 a proposta del govern del PP, després de sis anys de vetos del PSOE.

Anar al contingut