L'hereva Montserrat Verdaguer i l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, van decidir que la fundació tingui la seu en aquest municipi.
L'hereva Montserrat Verdaguer i l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, van decidir que la fundació tingui la seu en aquest municipi.
Palafrugell

El llegat de Tom Sharpe es quedarà a Palafrugell en un lloc "públic i visitable"

L'hereva de l'escriptor Montserrat Verdaguer i l'alcalde de Palafrugell Juli Fernández han decidit que el llegat serà "públic i visitable" i podria ocupar la sala nova de la Biblioteca Municipal del municipi. Verdaguer té 183 quaderns sobre la vida de Sharpe, però en reunirà més, ja que n'hi ha d'altres al Regne Unit i Sud-àfrica, on va viure l'escriptor.

RedaccióActualitzat
El llegat de l'escriptor britànic Tom Sharpe, que va morir aquest juny passat als 85 anys, es quedarà finalment a Palafrugell, on residia. L'alcalde d'aquesta localitat, Juli Fernández, es va reunir amb l'hereva del material biogràfic i d'efectes personal de valor cultural de Sharpe, Montserrat Verdaguer, i van acordar que el llegat serà "públic i visitable" al municipi empordanès.

Sharpe va deixar en herència a Verdaguer, qui el va atendre en els seus últims anys de vida i es va convertir en amiga personal, els seus manuscrits de novel·les i obres de teatre, la correspondència personal, les fotografies i les màquines d'escriure. A més, va especificar al testament que volia que el llegat formés part d'una fundació.

Fernández ha confirmat que la nova sala de la Biblioteca Municipal, que el mes que ve estrenarà la seva ampliació, podria acollir aquest espai cultural d'abast universal, que resseguirà la trajectòria vital i literària de l'escriptor, i s'anomenarà 'Espai Tom Sharpe'. La seva ubicació final, però, es decidirà després que la doctora reuneixi tot el llegat per comprovar quin és el seu abast i es classifiqui.

L'alcalde considera que tot i el el treball que hi ha en la recollida i catalogació del llegat "valdrà molt la pena donar a conèixer la vinculació de Tom Sharpe amb Palafrugell".

Montserrat Verdaguer té 183 quaderns sobre la vida de Sharpe, però l'hereva viatjarà al Regne Unit i a Sud-àfrica, països on va viure l'escriptor, per recuperar tot el seu llegat. A més, és l'encarregada d'escriure la seva biografia.

Aquesta decisió farà que Palafrugell es converteixi en "la capital de la cultura de Girona" perquè també acull la Fundació Josep Pla, la Fundació Vila Casas i la Fundació Cuixart, així com el Museu del Suro, el Festival de Cap Roig i, pròximament, acollirà una nova instal·lació dedicada al Mediterrani, que s'ubicarà al costat del Far de Sant Sebastià.
Anar al contingut