Doncaster (Gran Bretanya)

El jutge troba culpable d'amenaces el jove britànic que va esmentar a Twitter l'aeroport de Doncaster

Paul Chambers va protagonitzar un incident el 18 de gener, quan la policia el va detenir a causa d'un missatge a Twitter que es podia considerar com una amenaça terrorista.

Actualitzat
Ara, el jutge ha condemnat Chambers, de 26 anys, que haurà de pagar una multa de quasi quatre-centes lliures a més de les sis-centes lliures de les costes judicials. Una broma una mica cara per a un missatge que ell pretenia que passaria desapercebut.

Més enllà de la multa, la qüestió que té conseqüències per a tots els internautes britànics és la sentència de culpabilitat, que indica un precedent.

Chambers tenia un viatge previst i quan va saber que a causa del mal temps l'aeroport de Doncaster podria quedar clausurat va deixar un missatge a Twitter que deia: "Teniu una setmana per arreglar això o enviaré l'aeroport cel amunt".

Algú que feia cerques amb el servei Twitter va descobrir el missatge, el va fer arribar a l'aeroport i allà van activar les alarmes tot i que de seguida van comprendre que no era una amenaça real de bomba.

Chambers va ser detingut al seu lloc de treball, el van fer fora de la feina per haver provocat aquest incident i a més ara ha de pagar les multes. I, a més, el seu cas es pot convertir en un indici per al futur.

El context determina l'amenaça

El jutge ha entès que el missatge és de caràcter amenaçant "en el context en què vivim". O sigui que en un escenari d'amenaces reals provocades pel terrorisme internacional, un comentari com el de Chambers adquireix un sentit diferent del que pretenia donar-hi el seu emissor. Chambers ha admès que el text podia ser una amenaça tot i que no era la seva intenció. Ha repetit que creia que no el veuria ningú més que els seus seguidors. Ara tothom té clar que el que s'envia a Twitter és de domini públic i que fins i tot un jutge ho pot interpretar en funció del context. És un avís.


Anar al contingut