Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
La infanta Cristina amb el seu marit, Iñaki Urdangarin (Foto: Reuters)
Palma

El jutge rebutja imputar la infanta Cristina per les irregularitats comeses a través de l'Institut Nóos

El jutge instructor del "cas Palma Arena", José Castro, ha desestimat la petició del sindicat Manos Limpias d'imputar la infanta Cristina en el marc de la investigació sobre les presumptes irregularitats comeses a través de l'Institut Nóos. En la interlocutòria dictada aquest dilluns, el jutge també ha rebutjat fer un acarament entre el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu exsoci Diego Torres.

RedaccióActualitzat
Manos Limpias, a través de l'escrit que va presentar per demanar l'encausament de la infanta, considera que la filla del rei va ser "beneficiària directa" de l'increment patrimonial i dels ingressos obtinguts de forma suposadament fraudulenta pel duc de Palma. Mitjançant un text de sis pàgines, el sindicat desglossa els indicis que, a parer seu, fan concloure que Cristina va ser "actor directe -per encobriment, complicitat o cooperació necessària- i per tant beneficiària de les presumptes activitats delictives d'Urdangarin".

Tant la fiscalia com l'advocacia de les Balears ja van oposar-se la setmana passada a imputar la infanta Cristina. De fet, durant la seva declaració com a imputat, Iñaki Urdangarin va insistir diverses vegades a desvincular la seva dona de les activitats de l'Institut Nóos.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut