Barcelona

El govern vol crear la T-Mobilitat, una targeta personalitzada vàlida per a qualsevol desplaçament a l'àrea de Barcelona

La nova targeta, substituta dels actuals títols de transport, adaptarà els preus a la mobilitat de cada usuari. La posada en marxa es preveu per al 2015.

RedaccióActualitzat
La Generalitat estudia crear un nou títol de transport, la T-Mobilitat. Es tracta d'una targeta personalitzada i electrònica, que permetria als usuaris del sistema tarifari integrat de l'àrea de Barcelona fer qualsevol tipus de desplaçament. La targeta funcionaria mitjançant un xip de validació, i això obligaria a substituir tota la maquinària i els programes informàtics de les 74 empreses del sistema integrat.

La nova targeta, substituta dels actuals títols de transport, adaptarà els preus a la mobilitat de cada usuari. La posada en marxa es preveu per al 2015. Abans es licitarà el contracte mitjançant concurs públic internacional. El Consell Executiu ha aprovat tot just el pas previ a la licitació.

La inversió que implicaria el canvi es calcula en 60 milions d'euros, i el contracte obligaria l'adjudicatària a crear dos nous centres de treball: un d'atenció al client i un altre de gestió de la informació del transport. El govern diu que el cost d'aquest nou sistema se sufragarà per l'augment de la demanda i amb l'estalvi de costos que suposarà la seva posada en marxa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut