València

El govern valencià reconeix la Filologia Catalana per acreditar el coneixement del valencià

Després de 16 anys i 28 sentències, la Conselleria d'Educació de la Generalitat valenciana permetrà que la llicenciatura de Filologia Catalana serveixi per acreditar el coneixement del valencià. En concret, ho ha reconegut en una convocatòria d'oposicions de professors de Secundària. Aquest canvi suposa un pas molt important per a la unitat de la llengua, malgrat que el govern valencià ha evitat anomenar el català com a equivalent del valencià i fer esment concret dels estudis de Filologia Catalana.

Actualitzat
La Generalitat valenciana hi ha accedit davant de la possibilitat que els tribunals acabin demanant responsabilitats personals als càrrecs públics que signen les convocatòries. L'executiu, però, no ha inclòs la llicenciatura de Filologia Catalana de manera expressa, com passava amb les ja desaparegudes de Filologia Hispànica (secció valencià) i Filologia Valenciana. El que ha fet la Conselleria és referir-se a un decret que estableix l'equivalència de tots aquests títols i l'oficialitat de la Filologia Catalana. En cap cas, però, s'anomena el català com a equivalent del valencià.

Aquest nou pas, tímid, en el reconeixement de la unitat de la llengua és molt important i és fruit, en part, dels esforços d'Acció Cultural i dels sindicat de Treballadors de l'ensenyament que han recorregut cadascuna de les convocatòries d'oposició a mestre des de l'any 1995.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut