Barcelona

El govern proposa crear els parcs naturals del Ter-Freser, Montsec i Prades abans del 2017

La Generalitat té la intenció d'augmentar la llista de parcs naturals aquesta legislatura. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila ha anunciat al Parlament que proposa crear els parcs del Ter-Freser, Montsec i Prades abans del 2017.

RedaccióActualitzat

El govern treballa perquè hi hagi tres parcs naturals més en aquesta legislatura. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dimecres al Parlament que l'executiu proposa que, abans de finals del 2016, es creïn els parcs naturals de les capçaleres del Ter-Freser, el del Montsec i el de les muntanyes de Prades.

Santi Vila ha explicat que ara "el país i el territori estan madurs" per la creació d'aquests parcs i poder-los gestionar eficaçment tant des del punt de vista econòmic com social i ambiental. El conseller ha defensat un nou model de finançament dels espais protegits, que, a més de recursos públics haurien de comptar amb diners provinents del pagament per entrar a visitar-los. Santi Vila també considera imprescindibles nous instruments de gestió d'aquests espais.

A més, Vila també s'ha proposat en els pròxims deu anys ampliar els parcs de l'Alt Pirineu, el Montseny, la Serra de Pàndols i Cavalls i l'únic parc nacional de Catalunya, el d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut