Roma

El govern italià prohibeix desconnectar Eluana Englaro, en estat vegetatiu des del 1992

El govern d'Itàlia ha prohibit a tots els hospitals públics i privats del país desconnectar la sonda que alimenta els pacients en estat vegetatiu. Amb aquest missatge, l'executiu de Berlusconi vol evitar que s'executi la sentència del Tribunal Suprem que fa unes setmanes va permetre desconnectar la sonda d'Eluana Englaro. De moment, el pare d'Englaro no ha trobat cap hospital disposat a desconnectar la seva filla de la màquina. Englaro es troba en estat vegetatiu des de l'any 1992, quan va tenir un accident de trànsit.

Actualitzat
Torna la polèmica a Itàlia per un tema que fa temps que s'arrossega. Després d'una llarga batalla, els pares d'Eluana Englaro van aconseguir que el Tribunal Suprem fes cas a la seva petició i els permetés desconnectar la sonda que alimenta la seva filla.

Però el govern de Berlusconi vol evitar de totes totes l'execució d'aquesta sentència i és per això que el ministre de Benestar Social, Maurizio Sacconi, ha decidit actuar. Per Sacconi, interrompre la nutrició i hidratació de les persones en estat vegetatiu "no és legal", tant per als hospitals públics com privats, i s'ha remès a l'article 25 de la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitats de les Nacions Unides. Aquest article recull que cal alimentar les persones que per motius de discapacitat no puguin fer-ho per si soles.

L'advocat de la família Englaro ha afirmat, després de fer-se pública la circular del govern, que "no té cap valor legal, perquè les lleis no les fan els ministeris".
Anar al contingut