Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior.
Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior.
Madrid

El govern espanyol posa en dubte la xifra d'1,6 milions i diu que una majoria silenciosa no s'ha manifestat

El govern espanyol posa en dubte la xifra d'1,6 milions de participants que ha donat la conselleria d'Interior. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, afirma que una majoria silenciosa no s'ha manifestat.

RedaccióActualitzat
1.600.000 persones o 400.000? El govern espanyol no es creu les xifres de participació a la Via Catalana que ha donat el Departament d'Interior. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, assegura que s'han multiplicat per quatre i posa èmfasi en la "majoria silenciosa de catalans" que no s'han manifestat.

Fernández Díaz ha estat el primer membre de l'executiu de Mariano Rajoy a valorar la Via Catalana. En declaracions a l'agència EFE, el ministre assegura que respecta els manifestants, però argumenta que "una majoria silenciosa de catalans" no han sortit al carrer i no han participat a la cadena humana.

400.000?

Fernández Díaz ha rebutjat la dada de participació en la protesta d'1.600.000 persones que ha donat la Generalitat. Considera que aquesta xifra no s'ajusta a la realitat i que "ha estat multiplicada per quatre".

El ministre assegura que la xifra del govern "no suma de cap manera" si es mira la divisió entre l'extensió de la cadena humana de 400.000 metres per la longitud que té cada persona amb els braços estesos.

"Ha estat molta gent però no cal multiplicar per quatre la quantitat de gent perquè d'aquesta manera semblin més", ha conclòs.

Treballar per a tots els catalans

El ministre ha qualificat la jornada com "un dia important per a Catalunya i per tant també per al conjunt d'Espanya". Reconeix que molts catalans han decidit manifestar-se en el marc de la llei en favor d'uns objectius.

El responsable d'Interior ha explicat que el govern "treballarà per al conjunt dels set milions i mig de catalans perquè junts sumem i dividits restem".
"El que és bo per a Catalunya ho és per a Espanya i viceversa", ha afegit Fernández Díaz, que ha lamentat que "alguns treballen en la divisió "dels catalans i de la resta dels espanyols".

Finalment, Fernández Díaz ha recordat que l'executiu "està en radical desacord amb el que plantegen" els manifestants però està obert al diàleg i a arribar a acords amb la Generalitat. Això sí, sempre en el marc de la legalitat vigent. En la seva opinió, "la llei és la millor garantia que puguem seguir convivint junts, com fem des de fa segles, de manera lliure, pacífica i democràtica."
Anar al contingut