Francesc Homs, en la roda de premsa de cada dimarts (Foto: ACN)
Francesc Homs, en la roda de premsa de cada dimarts (Foto: ACN)
Barcelona

El govern crea el consell assessor per a la transició nacional

En paral·lel, impulsarà un pacte nacional pel dret a decidir. Ho ha anunciat el portaveu i conseller de la Presidència, que també ha respost Rajoy, que aquest matí ha assegurat que la majoria de catalans no volen la independència. "Si n'està tan segur que faci possible la consulta", li ha etzibat.

RedaccióActualitzat
El govern posa fil a l'agulla per un pacte nacional pel dret a decidir. Amb aquesta finalitat, establirà contactes amb els grups parlamentaris que van donar suport a la Declaració de Sobirania, però també amb representants institucionals i de la societat civil. Homs ha subratllat que la porta d'aquest sempre estarà oberta perquè hi entrin grups que no van sumar-se a la declaració, com és el cas del PSC.

"En paral·lel", ha explicat Homs, el govern ha aprovat un decret per a la creació del consell assessor per a la transició nacional, que estarà format per persones amb un perfil tècnic, i que tindrà com a missió assessorar l'executiu català en el procés de la consulta sobiranista i en l'impuls de les estructures d'Estat.

L'òrgan, adscrit al departament de la Presidència, estarà coordinat per Homs, d'acord amb la vicepresidenta de l'executiu català, Joana Ortega, i estarà format per persones de reconegut prestigi en diferents disciplines nomenades pel president de la Generalitat, Artur Mas.

El portaveu i conseller de la Presidència, que també ha respost Rajoy, que ha assegurat que la majoria de catalans no volen la independència. "Si n'està tan segur que faci possible la consulta", li ha etzibat. Homs, que ha afegit que "ningú li diu al president espanyol que se salti la llei", ha assegurat que "no demanem res més: plantegem que els que pensen com el senyor Rajoy també puguin votar".
Anar al contingut