Barcelona

El govern busca donar sortida a un estoc de 10.000 pisos amb el decret sobre l'habitatge concertat

La Generalitat ha aprovat, a la seva reunió setmanal, un decret llei sobre l'habitatge concertat, a mig camí entre el de protecció oficial i el de mercat lliure. La mesura, anunciada pel conseller del ram, Francesc Baltasar, permetrà moure al mercat entre 10.000 i 12.000 habitatges que estan en estoc a un preu concertat. Una altra de les novetats del decret és que les persones que tinguin un pis llogat el puguin arribar a comprar.

Actualitzat
"Una persona que hagi llogat un habitatge a partir d'un període determinat podrà tenir l'opció de compra i que part del que ha pagat com a lloguer li valgui com a entrada de la compra del pis", ha explicat el conseller de Medi Ambient i Habitatge.

Baltasar ha afegit que l'aprovació del decret ha de contribuir a superar una situació "preocupant" del sector amb un estoc que a Catalunya arriba com a mínim als 60.000 habitatges. De fet, els promotors calculen que podria arribar fins als 100.000 pisos.

Davant l'aprovació d'aquest decret, el president de l'Associaicó de Promotors, Enric Reyna, ha assegurat que la seva aplicació entre "els nostres associats dependrà molt de la situació de cada empresa". Els promotors estan disposats a abaixar preus, diuen, però el problema és que la banca ha tancat l'aixeta dels crèdits.

Per incentivar el sector, Francesc Baltasar s'ha compromès a reclamar que bona part 300 milions d'euros que el Ministeri d'Habitatge destinarà a pisos de protecció oficial siguin per a Catalunya. Els motius que exposarà el conseller per justificar la seva petició és que a casa nostra hi ha una elevada demanda de pisos, el preu del sol és força alt i Catalunya té un pes important al PIB estatal.
Anar al contingut