Barcelona

El govern aprova modificar la llei de vegueries per frenar-ne l'aplicació

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat la modificació de la llei de vegueries amb l'objectiu de frenar-ne l'aplicació després del 22 de maig. El govern català argumenta que, com que no s'ha canviat la normativa estatal, l'aplicació de la llei es limitaria a un canvi de nom de les diputacions i no pas a la reforma prevista.

Actualitzat
La llei de vegueries es va aprovar la legislatura passada i preveu que les quatre diputacions passin a denominar-se Consell de Vegueria després del 22 de maig. Ara, però, el govern ha decidit modificar el text perquè creu que la ciutadania no entendria que s'invertissin recursos en un simple canvi de nom quan la implantació de les vegueries està a mitges.

Perquè Catalunya pugui dividir-se en set vegueries tal com preveu la llei, el govern ha d'aconseguir abans que el Congrés modifiqui diverses normatives estatals. Fins que Madrid no autoritzi la nova partició, la partició d'algunes províncies catalanes, tot seguirà igual.

La modificació de la llei, que ja es va anunciar a mitjans d'abril, podria arribar al Parlament perquè la debati i la voti la primera setmana de juny.




Anar al contingut