Barcelona

El govern anuncia que l'L9 del metro arribarà a l'aeroport del Prat el primer semestre del 2016

El tram afecta 15 estacions de la T1 i de la T2 de l'aeroport fins a la Zona Universitària i donarà servei a 23 milions de persones a l'any

RedaccióActualitzat

La línia 9 del metro arribarà a l'aeroport del Prat el primer semestre del 2016. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha visitat les obres, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Serà un tram de 20 quilòmetres i 15 estacions de la T1 i de la T2 de l'aeroport fins a la Zona Universitària.

Aquest tram afectarà àrees de gran activitat econòmica com Mercabarna o Fira Gran Via, i barris molt poblats del Prat o de l'Hospitalet. Per això, el president Mas justifica la inversió: "De les infraestructures que podíem anar tirant endavant, seleccionar aquelles que tenen un rendiment econòmic i social més gran, i en el cas de la línia 9, aquest rendiment econòmic i social més gran, amb la vista posada en el creixement i la creació de riquesa, està precisament en aquesta part de la Zona Universitària fins a la terminal 1 de l'aeroport".

A partir d'octubre començaran les proves del tram, que es calcula que donarà servei a uns 23 milions de viatgers a l'any. Representarà un cost total de 2.985 milions, dels quals 2.800 ja s'han invertit.

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut