Touluse
Pis on es va atrinxerar l'assassí
París

El germà de Mohamed Merah es mostra orgullós de Mohamed i es converteix en clau de la investigació

Abdelkader Merah, de 29 anys i defensor d'un islam radical, ha estat traslladat aquest matí, amb la seva companya, de la comissaria central de Tolosa a les dependències antiterroristes de París. El germà de Mohamed Merah, autor de l'assassinat de set persones a Tolosa, a França, ha confessat que era amb ell quan va robar la moto amb què va cometre els atacs, i ha dit que està orgullós del que va fer Mohamed. Així, Abdelkader s'ha convertit en la peça clau de la investigació.

RedaccióActualitzat
Les autoritats intenten saber si Mohamed va rebre ajuda logística. La seva mare, que també havia estat detinguda dimecres, ha estat posada en llibertat.

Mentrestant, el president francès, Nicolas Sarkozy, s'ha reunit d'urgència al palau de l'Elisi amb el primer ministre, François Fillon, amb els màxims responsables de la seguretat i amb diversos membres del govern després de la polèmica provocada per l'actuació policial en aquesta operació: després de més de 30 hores encerclant la zona, acabava l'assalt policial a l'immoble on l'assassí confés de Tolosa estava atrinxerat. El ministre de l'Interior, Claude Guéant, confirmava la mort del jove, de 24 anys i origen algerià, que hauria passat quan saltava per la finestra mentre disaparava contra els agents. Posteriorment, el fiscal en cap de París, François Molins, explicava que Merah va morir com a conseqüència d'un tret al cap disparat per la policia, que es "defensava" de l'atac del jove. En aquesta acció, que es va iniciar a les 11.30 i que va durar poc més de cinc minuts, també van resultar ferits dos policies, un dels quals greument. D'aquesta manera, i amb "una violència inusual", segons algunes fonts, es posava punt final al setge que va mantenir en alerta França durant dos dies.

Vinculat a la xarxa terrorista Al-Qaeda, va ser el grup Exèrcit del Califat, qui es va atribuir els atacs comesos per Mohamed Merah, dijous passat. A través d'un comunicat difós a les pàgines web que fan servir habitualment els grups islamistes, aquest es congratulava de l'operació empresa per "Ioussef el Francès", tal com anomenaven Merah. L'Exèrcit del Califat deia que l'autor dels crims havia aconseguit omplir "de por els cors dels enemics de Déu" i també cridava França a reconsiderar "les seves polítiques cap als musulmans".

Set víctimes mortals

Mohamed Merah va ser localitzat gràcies a l'ordinador del seu germà, ja que el va fer servir per contactar amb la seva primera víctima, un soldat a qui volia vendre una moto. Va ser l'11 de març a Tolosa. El 15, a Montauban, va matar presumptament dos militars d'origen àrab. I dilluns, una altra vegada a Tolosa, va assassinar tres criatures i un rabí en una escola jueva.







Anar al contingut