Catalunya

El fort vent provoca la mort d'un home a Lleida en fer-lo caure de la teulada de casa seva

La conseqüència més greu de la forta tempesta que ha caigut aquest dissabte a la tarda a Lleida ha estat una víctima mortal. Es tracta d'un home de 61 anys que ha caigut de la teulada de casa seva a causa del fort vent, que ha arribat a cops de més de 100 km/h. Segons els Mossos d'Esquadra, l'home s'hi hauria enfilat per assegurar algun element, i un fort cop de vent l'ha desequilibrat i ha caigut. L'edifici és de quatre plantes, al número 43 del carrer Camp de Mart. La fase d'alerta del pla de Protecció Civil a Catalunya, el Procicat, ha estat activa durant tota la matinada i fins a les vuit del matí d'aquest diumenge.

Actualitzat
Una forta tempesta ha sorprès aquest dissabte a la tarda la ciutat de Lleida, i s'han registrat ratxes de vent que fins i tot han superat els 100 quilòmetres per hora. Bombers i Mossos d'Esquadra han rebut un centenar d'avisos per caigudes d'arbres, tendals, senyals de trànsit i pals elèctrics.

A banda de la víctima mortal, les conseqüències més greus d'aquest temporal podrien ser al camp, ja que la calamarsa podria haver malmès greument les explotacions agrícoles. Aquest diumenge començaran les inspeccions per avaluar els danys sobre la fruita, que podrien ser molt importants.

La tempesta impedeix la circulació

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la forta tempesta ha generat retencions a causa de les caigudes d'arbres a la carretera i la falta de visibilitat. La C-12 i la C-14, a l'altura de Torrelameu i Peramola, han estat les vies més afectades pels efectes de la tempesta aquest dissabte al vespre.
Anar al contingut