Madrid

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, disposat a fer declarar la cúpula directiva del PP pel "cas Bárcenas"

La fiscalia general de l'Estat ja s'ha fixat en el tema dels comptes del PP. Afirma que hi ha "indicis i raons" per investigar els suposats sobresous amb diner negre a alts dirigents del PP; ha deixat clar que s'arribarà fins al final i que, si cal, se citarà a declarar Mariano Rajoy.

RedaccióActualitzat
La fiscalia general de l'Estat ja s'ha fixat en l'assumpte dels comptes del Partit Popular. El fiscal general, Eduardo Torres-Dulce, afirma que hi ha "indicis i raons" per investigar els suposats sobresous amb diner negre a alts dirigents del PP, conegut com a "cas Bárcenas". També ha deixat clar que arribaran fins al final i que, si cal, citaran a declarar Mariano Rajoy.

En una entrevista a 13 TV, Torres-Dulce ha assegurat que l'òrgan que representa està esperant el dictamen de la Fiscalia Anticorrupció per establir si les dades publicades s'investiguen com a peça dins el "cas Gürtel" o es tramiten en un jutjat de Madrid.

Segons el fiscal general, aquesta decisió serà "imminent" i, sigui quina sigui l'opció que prengui Anticorrupció, ha afirmat: "investigarem fins al final amb imparcialitat i rigor".

Pel que fa a la regularització de fons feta per Luis Bárcenas, el fiscal general de l'Estat ha assenyalat que "l'amnistia fiscal no implica que no pugui investigar l'origen d'aquests fons i actuar en conseqüència, si hi hagués activitat delictiva".

A través d'un comunicat, el PP s'ha afanyat a desmentir el pagament de retribucions diferents de les incloses a les nòmines, amb les retencions corresponents, i assegurava que el partit no té cap comptabilitat oculta.

Davant la gravetat de les acusacions, el president Mariano Rajoy ha convocat per dissabte una reunió extraordinària del comitè executiu de la formació. Per la seva banda, el PSOE també reuneix avui amb caràcter extraordinari l'executiva federal.

Segons publica el diari "El País", el 70% dels donatius que va rebre el PP entre el 1990 i el 2007 vulneraven la llei de finançament de partits vigent en aquell moment.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut