Seül

El dictador nord-coreà Kim Jong Il mor als 69 anys

El líder de Corea del Nord, Kim Jong Il, ha mort als 69 anys, segons ha anunciat aquest dilluns a la matinada la televisió nord-coreana. Kim Jong Il, que ja havia tingut un accident cerebral el 2008, va morir dissabte durant un viatge amb tren. Segons la cadena de televisió, el líder estalinista va morir a causa de la "fatiga física" i el seu estat d'"esgotament extrem", de la qual cosa s'ha deduït que ha tingut un atac de cor.

RedaccióActualitzat
La notícia de la seva mort l'ha donat entre llàgrimes la presentadora de la televisió de Corea del Nord, de dol rigorós.

Kim Jong Il ja va tenir un vessament cerebral l'any 2008 que el va apartar durant força temps de la vida pública. Des d'aleshores, el dictador nord-coreà semblava haver-se recuperat, i els últims mesos se l'havia vist en viatges oficials a la Xina i Rússia.

Kim Jong Il va heretar el poder el 1994 després de la mort del seu pare, Kim Il Sung, i el règim es convertia -d'aquesta manera- en el primer règim comunista hereditari.

Com ell, va governar el país amb mà de ferro, reprimint qualsevol mostra de dissidència i mantenint la població en un permanent estat de subdesenvolupament, amb greus episodis de fam, mentre el règim intentava desenvolupar la bomba atòmica, que assegura que ja ha aconseguit.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut