Barcelona

El desfalc del Palau de la Música ja arriba als 34 milions d'euros

El desfalc que Fèlix Millet i Jordi Montull van fer al Palau de la Música és de 34 milions d'euros. Amb les noves dades de l'auditoria de Deloitte -que incorpora les xifres de les obres de remodelació del Palau-, el forat que van deixar Millet i Montull s'ha incrementat 11,9 milions d'euros més. Aquestes dades s'han conegut el mateix dia que s'ha celebrat la primera assemblea dels socis de l'Orfeó Català després del "cas Millet", que ha ratificat en el seu càrrec l'actual junta directiva i ha decidit crear una comissió per modificar els Estatuts, presidida per Miquel Roca. D'altra banda, les autoritats suïsses han confirmat que Millet i Montull tenen dipositats 1,4 milions d'euros a Suïssa.

Actualitzat
L'últim informe pericial de Deloitte apunta que el desfalc que van fer  l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, supera els 34 milions d'euros. Sis milions d'euros més que els que recollia l'informe anterior, del novembre del 2009, i que situava el desviament de fons en 23,7 milions d'euros.

Paral·lelament, les autoritats suïsses han confirmat que Fèlix Millet i Jordi Montull tenen dipositats 1,4 milions d'euros al país helvètic. Es tracta de diners en metàl·lic i bons repartits en dos comptes oberts el 1990, on figuren com a cotitulars les dones de Millet i Montull, segons han confirmat a Catalunya Ràdio fonts pròximes al cas.

Primera assemblea de socis després de destapar-se el cas

Aquestes dades s'han sabut el mateix dia que s'ha celebrat la primera assemblea dels socis de l'Orfeó Català després del "cas Millet". A l'assemblea, a la qual estaven convocats els 1.700 socis de l'entitat, hi han assistit finalment 180 persones.

Durant l'assemblea, s'han ratificat per majoria els actuals membres de la junta directiva en el seu càrrec fins que s'acabi el procés d'elecció que s'haurà de dur a terme aquest any. També s'ha aprovat la creació d'una comissió estatutària per presentar a l'assemblea, en el termini màxim de tres mesos, una proposta de modificació dels actuals Estatuts.

La finalitat d'aquesta comissió, que presidirà Miquel Roca, serà revisar l'estructura, la composició i el funcionament dels òrgans de govern i gestió de l'associació, "per tal d'adaptar-los a la realitat de l'associació i per instaurar mecanismes de limitació i transparència en la seva gestió i el seu govern".
 
També es vol modificar tot allò que "entengui que pot ajudar a clarificar i donar transparència i agilitar el funcionament de l'associació". Així mateix, es vol establir un sistema d'elecció per determinar els membres de la junta directiva.

Traves a la presentació de la FAVB com a acusació popular

D'altra banda, el jutge del "cas Millet" ha acceptat que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) es presenti com a acusació popular. Ara bé, el jutge els reclama una fiança de 6.000 euros, fet que la FAVB interpreta com un bloqueig a la seva intervenció. Els serveis jurídics de la FAVB ja han presentat un recurs contra la imposició d'aquesta fiança.

Readmissió de Clara Millet

D'altra banda, segons ha informat Catalunya Informació, es recorrerà la decisió del jutge que obliga el Palau a readmetre Clara Millet. Si no prospera aquesta acció, però, hauran de readmetre-la, ja que el Palau no està disposat a indemnitzar-la amb els 79.000 euros que va establir el jutjat social en considerar improcedent el seu acomiadament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut