Louvain-la-Neuve

El creador de Tintín ja té el seu museu a Bèlgica

El primer museu dedicat a Tintín obrirà les portes la setmana que ve. Serà a Bèlgica, a Louvain-la-Neuve, una població a només 30 quilòmetres de Brussel·les, on es poden visitar 80 planxes originals i 800 dibuixos creats per Georges Prosper Remi, àlies "Hergé". Serà 26 anys després de la mort del seu creador, i quan l'heroi del còmic belga ja n'ha complert 80.

Actualitzat
Els amants del personatge de còmic Tintín ja tenen el seu museu de referència. El museu recull 80 planxes originals i uns 800 dibuixos d'Hergé, a més de pel·lícules, documentals, objectes diversos i documents personals de l'autor. La majoria dels objectes, propietat de la Fundació Hergé, estan exposats sota condicions especials d'humitat i llum, per evitar que es facin malbé.

Tot en un marc original, un edifici obert a l'exterior que ens transporta al món de Tintín. L'arquitecte que ha dissenyat el museu ha creat unes finestres que des de l'exterior semblen vinyetes.

Però la construcció del museu ha portat anys de polèmica, que s'ha vist augmentada quan, en l'acte de presentació a la premsa, no es van deixar prendre imatges dels objectes exposats. Alguns periodistes, com a senyal de protesta, van abandonar el museu.

A Lovaina, a uns 30 quilòmetres de Brussel·les, s'ha construït el Museu Hergé, un edifici singular on es mostra el treball del creador del famós periodista aventurer.
Anar al contingut