Barcelona / Irene Vaqué

El conseller delegat de Google afirma que el telèfon ja ha superat l'ordinador

Era l'estrella convidada d'aquesta edició del Mobile World Congress i ha arribat amb un missatge clar: "El mòbil, primer". El conseller delegat de Google, Eric Schmidt, ha afirmat a Barcelona que el telèfon ja ha superat l'ordinador i que el mercat ha de créixer per aquesta banda. També ha presentat novetats del sistema operatiu Android, com les millores en la cerca per veu. Schmidt, però, també ha hagut de confrontar la polèmica sobre les crítiques d'algunes operadores, com Telefónica, pel fet que faci servir les seves xarxes "sense pagar". Amb desimboltura i convicció, Schmidt ha contestat que la vocació de Google no és invertir en xarxes, tot i que ho fa, sinó garantir que les aplicacions funcionin.

Actualitzat
Una presentació atraient i fresca, "marca de la casa" Google, amb afirmacions com "els telèfons poden fer més que un PC" o "Estimem la crema catalana", ha servit per presentar Eric Schmidt, conseller delegat de Google, aquest dimarts a l'auditori del GSMA, ple per a l'esdeveniment.

Schmidt ha proclamat que el mòbil "ja no és un mòbil, és un "alter ego", una extensió nostra" i que "la nova regla és: el mòbil, primer". Segons ell, el futur del mercat passa per aquest dispositiu i per tres onades, que són la del contingut, la de la connexió (el futur és el 4G) i el "cloud" o núvol, entès com a internet, el lloc on es guarda tota la informació, també des d'un telèfon.

El cap de Google s'ha mostrat satisfet per l'acollida de l'Android, el sistema operatiu que ha abanderat la companyia, present en 48 països i 90 idiomes gràcies a l'acord amb 65 empreses. Segons ha dit, cada dia es venen 60.000 aparells amb aquest sistema. Com a novetats, ha mostrat la millora de la reproducció de vídeo amb Flash (malgrat algun problema de saturació del wi-fi a la sala) i de la cerca per veu i per imatge, amb traducció d'idioma inclosa.

La polèmica

Schmidt ha hagut d'opinar sobre les crítiques de les operadores per la manca d'inversió en les infraestructures, després que el ministre d'Indústria va obrir la porta al cobrament per l'ús de la xarxa i ho ha fet amb serenitat. "No tenim vocació d'invertir-hi a gran escala", ha dit, tot i subratllar que als Estats Units està participant en un projecte per desenvolupar la tecnologia 4G.

Sobre el fet que serveis com GTalk puguin fer perdre despesa a les operadores, el conseller delegat de Google ha considerat que una cosa no treu l'altra i que ningú tem que els SMS tinguin aquest paper.

La privacitat

Preguntat per les mesures que Google pren per garantir la privacitat del contingut dels usuaris, Schmidt ha afirmat que a Google "no som perfectes" però que hi ha un marc legal i que els internautes també han de saber que és vital tenir una contrasenya potent perquè cada vegada hi ha més informació personal a internet.

Anar al contingut