janquim

El conseller Maragall s'estrena a Twitter recomanant un article a favor de la independència

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, s'ha apuntat a Twitter i hi envia missatges personals, més enllà de la presència que el Departament d'Educació ja tenia a la xarxa. Maragall fa servir aquesta eina per marcar posicions polítiques discrepants del corrent oficial del seu partit, el PSC.

Actualitzat
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, s'ha estrenat a la xarxa social Twitter i ho ha fet no sense un punt de polèmica. Twitter és un servei de missatges que només accepta textos que no ultrapassin els 140 caràcters. Fins fa poc, Joaquim Nadal era l'únic membre del govern que feia servir aquesta eina per comunicar-se, d'una forma del tot personal, com ell mateix ha explicat, i a través d'un aparell de telèfon.

Ara s'hi ha sumat el conseller Maragall, i ha triat per encetar aquest sistema de comunicació un posicionament polític que l'allunya del corrent central del seu partit, el PSC, i que l'acosta si de cas a les reflexions que posen més l'accent en el catalanisme polític.

En concret, el primer "tuit" o "piulada" de Maragall és aquest: "Hola, aquest és el meu primer tweet i és per recomanar l'article de F. Mascarell a l'Avui".

Federalistes cap a l'independentisme

Per fer-se una idea de la significació del missatge a Twitter d'Ernest Maragall cal llegir l'article de Ferran Mascarell, on diu, entre altres coses: "Penso, per tant, que la sentència obligarà els voluntariosos federalistes catalans a moure fitxa: ens haurem de desplaçar cap a l'opció de la independència sense renunciar al nostre afany federalitzador. Per dir-ho d'una altra manera: l'Espanya que la sentència dibuixa no deixa més marge que reclamar la independència, però la Catalunya que volem tampoc ha de renunciar al seu afany de federalització amb els pobles que l'envolten, siguin a Espanya o a Europa. Per dir-ho a la inversa: si a Espanya hi ha algú que es vulgui federar amb els catalans per construir un Estat en igualtat de condicions, ja ens ho diran. Entretant mirarem de construir una nació i un Estat que pagui la pena i estigui a l'altura dels reptes que tenim".

Encara poc expert en l'ús d'aquesta eina, Maragall no ha posat cap enllaç, però en missatges posteriors sí que ho ha fet. En concret, el conseller ha cregut oportú recordar l'article que ell mateix va publicar fa prop d'un any al diari "El País".

Maragall ja havia fet servir els recursos d'internet de forma institucional i no personal, per respondre mitjançant uns vídeos a les preguntes dels ciutadans, però el que resulta interessant és que ara, quan es llança a Twitter de manera personal, hagi fet servir aquest procediment per posicionar-se dins del seu partit polític i per anotar, de forma pública, el seu interès per compartir en veu alta l'expressió de Ferran Mascarell a favor de la independència.

Caldrà veure si aquesta activitat té algun ressò polític, com en polèmiques anteriors que ell mateix ha protagonitzat, i també si s'acostuma a fer servir Twitter com a mitjà natural de comunicació, no sols per expressar les seves opinions sinó també, com ja fa Quim Nadal, per conversar de forma directa amb les persones que el segueixen i interpel·lar sense embuts aquells amb qui discrepa. D'aquesta manera, s'apuntaria a l'ús d'un sistema que altres polítics arreu del món han fet servir per determinar les seves posicions i per comunicar fets rellevants.
Anar al contingut