janquim

El conseller Maragall respon amb vídeos a les preguntes que els ciutadans han votat

Google Moderator és una eina que es va estrenar l'any 2008, però no és fins ara que ha aterrat a la política catalana de la mà del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i també dels actes de precampanya de Convergència i Unió. Moderator permet votar preguntes per triar quines interessen més als usuaris d'un lloc determinat.

Actualitzat
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, hi contesta mitjançant una col·lecció de vídeos que s'ha penjat al canal YouTube del departament.

La proposta es va formular al blog d'Educació el 31 de maig passat i els lectors van poder triar les seves preguntes gràcies a l'eina Google Moderator, que permet que els usuaris puguin votar entre un seguit de qüestions i que l'equip de transició de l'aleshores president electe dels Estats Units, Barack Obama, va fer servir per saber quins assumptes preocupaven més la ciutadania.

Per tant, el conseller no ha respost la es preguntes que preferia sinó a les deu que han estat més votades. Les seves respostes es troben ara en una col·lecció de vídeos, on s'indica quants vots va tenir cada pregunta, i atenen qüestions concretes com ara quan s'acabarà l'escola La Trama de Sabadell (la més votada, amb 138 vots), com s'adaptaran les aules per treballar les tardes de juny, per què no s'amplia la jornada intensiva la resta del curs, com afecten les retallades a la qualitat de l'ensenyament o sobre la polèmica de la setmana blanca durant el mes de febrer.

Maragall és el primer membre del govern que fa servir aquest procediment per respondre de forma directa a les qüestions que li formulen els ciutadans a través d'aquestes eines i el seu gest ja ha merescut comentaris entre els bloguistes vinculats a l'ensenyament

Tot fa l'efecte que a poc a poc les noves eines s'incorporen a aquest entorn. El 3cat24 informava fa poc que el conseller Joaquim Nadal era el primer i l'únic per ara que escriu directament els seus missatges a Twitter.

Artur Mas també fa servir Moderator


L'eina Google Moderator ha arribat a la política també des de l'equip de CiU, que l'ha fet servir en una de les seves Docsessions, un seguit d'actes temàtics on Artur Mas actua com a moderador d'un debat obert amb persones que no militen en aquesta organització política.

A la penúltima sessió es va activar aquest instrument i els simpatitzants van votar les preguntes sobre el tema "nació" que volien que Mas respongués, com ho ha fet aquest mateix vespre al darrer d'aquests actes que proposen un format nou per als mítings polítics.
Anar al contingut