Madrid

El complement de les beques Erasmus només es donaran als estudiants que tinguin beca general

El govern espanyol restringirà el complement que donava als estudiants del programa Erasmus als que ja tinguin assignada una beca de caràcter general concedida pel Ministeri d'Educació durant el curs 2012-2013. Asseguren que l'objectiu és "garantir que l'aportació arribi als estudiants participants al programa comunitari de mobilitat amb ingressos més baixos".

RedaccióActualitzat

El govern espanyol restringirà el complement que donava als estudiants del programa Erasmus als que ja tinguin assignada una beca de caràcter general concedida pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport durant el curs 2012-2013.

Asseguren que l'objectiu és "garantir que l'aportació arribi als estudiants participants al programa comunitari de mobilitat amb ingressos més baixos" i, en un comunicat, afegeixen que d'aquesta manera es prescindeix de les "ajudes lineals que no responen a necessitats econòmiques dels estudiants". En altres paraules, que les ajudes econòmiques complementàries seran "per als que més ho necessiten".

La justificació d'Educació arriba després de les crítiques de milers d'estudiants pel nou requisit --haver tingut una beca general el curs passat-- per poder-se beneficiar d'una d'Erasmus en el 2013-2014, i argumenta que "és significatiu que en els dos últims anys hi hagi hagut força renúncies als ajuts Erasmus dels fons europeus per part d'estudiants que havien estat seleccionats per ser beneficiaris d'aquests ajuts per no comptar amb els recursos econòmics suficients".

El departament de José Ignacio Wert diu que el govern espanyol treballa per aconseguir que l'accés a les beques Erasmus es produeixi "en un context d'igualtat d'oportunitats" i afegeix que per això manté el component addicional lligat a la renda dels beneficiaris però "prescindeix d'ajuts lineals" que no responen a necessitats econòmiques dels estudiants.

Més de 130.000 persones han signat ja la petició que ha posat en marxa Laura Zornoza a www.change.org, una jove "afectada per la inesperada supressió'" dels ajuts pels alumnes que no van ser becats el curs passat. A Twitter s'ha originat un intens debat que es pot seguir a través de l'etiqueta #ErasmusRIP.

Les Joventuts Socialistes d'Espanya també han criticat aquesta nova exigència, igual que la Coordinadora de Representants d'Estudiants de les Universitats Públiques (Creup), que asseguren que els estudiants estan en contra de "qualsevol tipus de retallada". La Creup, que té prevista una reunió aquest cap de setmana, prendrà una decisió sobre aquest assumpte, que el seu portaveu ha qualificat d'"urgent".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut