internet

El català fa un pas més a internet, ara amb el canal de vídeos YouTube

El canal de vídeos YouTube ja és visible en català i d'aquesta manera s'incorpora a una llista de serveis basats en internet que s'adrecen als usuaris catalans en la seva llengua. L'opció s'estrena avui i si no apareix de forma automàtica només s'ha de clicar damunt la tria de l'idioma i decidir-se pel català.

Actualitzat
Aquesta decisió ja l'havien anticipat els directius a Espanya, fa més d'un any, però Google, que n'és l'empresa propietària, adduïa raons tècniques per no anar de pressa, ja que totes les informacions que s'ofereixen als usuaris s'han d'adaptar en totes les versions existents.

La comprovació d'aquesta possibilitat s'ha estès de seguida entre els bloguistes catalans que s'ocupen de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Ara mateix YouTube és visible en una quarentena de llengües, de manera que la presència del català, al capdavall una llengua minoritària, es pot considerar un èxit. És clar que hi ha hagut l'empenta de campanyes a la xarxa que ara poden celebrar el resultat final com una victòria.

El català és un idioma possible en força serveis web, ha consolidat la seva presència a internet amb la consecució d'un domini propi, el .cat, en un cas gairebé excepcional, i és ara mateix un idioma present en l'expressió a internet de sectors rellevants del conexiement i l'economia.
Anar al contingut