Bàsquet

El Sant Josep de Girona li compra la plaça al Vic i jugarà la temporada que ve a la Lliga LEB Or

El context de crisi econòmica global farà canviar el panorama del bàsquet català a la Lliga LEB Or. El Club bàsquet Vic, afectat per greus problemes financers, ven la plaça en aquesta competició al Sant Josep de Girona. L'entitat osonenca no pot fer front al pressupost per jugar a la LEB Or, on va debutar l'any passat i on s'ha aconseguit mantenir a final de temporada. La plaça del Vic l'ocuparà el Girona, que ara haurà d'afrontar les despeses econòmiques de la categoria, uns 800.000 euros, a més del preu per la cessió d'aquesta plaça.

Actualitzat
Ara fa 14 mesos, el Vic, com a campió de la LEB Plata, celebrava l'ascens de categoria. Festa grossa a la capital de l'Osona perquè el club, per primer cop en la seva història, jugaria en la Segona Divisió del bàsquet estatal, l'avantsala de la Lliga ACB.

El Vic, amb un dels pressupostos més modestos de la LEB Or, va acabar la temporada en la dotzena posició, sense patir en excés per l'amenaça del descens. Ara bé, el club ha hagut de rendir-se davant de les exigències econòmiques de la competició. El projecte només era viable amb un pressupost cobert de gairebé 800.000 euros i el suport de les institucions era insuficient per garantir-ne la continuïtat.

El Girona, amb l'ACB a l'horitzó

El Sant Josep de Girona, l'antic Club Bàsquet Girona, ocuparà la plaça. Els gironins han pagat un any de penitència a la LEB Bronze després d'abandonar l'ACB per problemes econòmics. El bàsquet d'elit tornarà a Fontajau. El Girona salta dues categories de cop i manté l'ACB en l'horitzó, però sense llançar la casa per la finestra. De moment, només té contracte l'entrenador, Borja Comenge, i, en el club, compten amb la renovació del veterà Darryl Middleton.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut