Andrés Rábago García, més conegut com "El Roto". (Foto: EFE)
"El Roto" ha estat premiat per la seva visió crítica. (Foto: EFE)
Madrid

"El Roto", Premi Nacional d'Il·lustració del Ministeri de Cultura de 2012

La distinció, dotada amb 20.000 euros, se li ha atorgat per la seva "visió crítica, poètica, aguda i intel·ligent", que ajuda a reflexionar sobre "com som i on vivim".

RedaccióActualitzat
Andrés Rábago García, la mà que hi ha darrere "Ops" i "El Roto", ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Il·lustració 2012 del Ministeri de Cultura. La distinció, dotada amb 20.000 euros, se li ha atorgat per la seva "visió crítica, poètica, aguda i intel·ligent", que ajuda a reflexionar sobre "com som i on vivim".

Nascut a Madrid el 1947, Rábabo és de formació autodidacta. El 1968 va començar a publicar vinyetes i il·lustracions a revistes com "Hermano Lobo". Posteriorment va col·laborar en mitjans com "La Cordoniz", "Triunfo", "Cuadernos para el Diálogo" o "Ajoblanco".

El 1978 va començar a col·laborar en revistes de còmic per a adults, com "Tótem" o "El Jueves". També treballa per a la premsa, a mitjans com "Diario 16", "Tiempo", "El Periódico de Catalunya" o "Pueblo". Actualment, la seva visió crítica es pot veure a "El País".

L'últim llibre que ha publicat és "Camarón que se duerme (se lo lleva la corriente de opinión)", en què la seva ploma fiscalitza els mitjans de comunicació.

Anar al contingut