Enric Duran durant la sentència condemnatòria de fa un any
El jutge estudia si dicta ordre de recerca contra el "Robin dels bancs"
Barcelona

El "Robin dels bancs", condemnat a tornar 24.000 euros al BBVA

Primera sentència condemnatòria contra l'anomenat "Robin Hood dels bancs", l'activista que va admetre haver estafat gairebé mig milió d'euros a una quarantena de bancs. El jutge ha condemnat Enric Duran a tornar al BBVA els 24.000 euros que va treure amb una targeta de crèdit d'aquesta entitat. Duran, però, no haurà de pagar interessos ni recàrrecs pel deute. Aquest és el primer judici en què compareix Duran. Ho va fer per sol.licitar que s'anul.lés el contracte de la targeta al.legant que la informació era enganyosa. El jutge ho ha desestimat perquè creu que la informació del banc era prou clara. L'advocada de Duran ja ha confirmat que recorreran la sentència.

RedaccióActualitzat
Enric Duran va contractar el 2008 la targeta "Tres mesos sense" del BBVA, de la qual treia fins a 1.500 euros al dia, encara que el límit contractat era de 600. Així va acumular un deute de prop de 1.500 euros. L'operació va passar inadvertida a la Central d'Informacions de Risc.

Duran va ingressar el 2009 a la presó de manera provisional per un presumpte delicte d'estafa i falsedat documental. Va ser arrestat a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, on va estar tancat diversos dies amb altres estudiants contraris al Pla Bolonya.

La defensa de Duran considera que el BBVA ha vulnerat la normativa reguladora dels mercats financers i la protecció al consumidor amb la informació subministrada al client, per la qual cosa ha advocat per la nul·litat del contracte i la inexistència del deute demandada. Segons l'advocada, amb aquesta operació, Enric Duran va voler evidenciar "l'afany de les entitats bancàries de fer préstecs i hipoteques a gent que no les pot assumir", a més de posar sobre la taula la facilitat amb què els bancs venen productes sense una informació adequada per al client.

El jutge ha desestimat aquests arguments i ha condemnat Duran a retornar l'import que va treure, tot i que sense interessos ni recàrrecs.
Anar al contingut